2017

Januárban: Szűcs József előadóművész köszöntő verse után a négy kiváló muzsikus (Nagy Zsuzsanna, Falvai Zsuzsanna, Rácz István és Pazdernik Erzsébet, a Győri Szimfónikus Zenekar tagjai) igényes muzsikálásával hamarosan ünnepi hangulatot teremtett. A Kálmán Imre és Lehár dallamokat ütemes taps kísérte. Képek a koncertről.

Februárban: Brahms művészete előtt tisztelegve visszatekintettünk a beethoveni azonosságra, észleltük a zeneszerző kortársaira gyakorolt hatását. Brahms és Johann Strauss kapcsolatára hivatkozva egy Strauss mű, a Die Künstlerleben (Művészélet) is elhangzott az eset folyamán.

Júniusban: A reformáció 500 éves jubileuma volt a hangverseny létrehívásának oka. Bach művei mély intellektuális tartalmuk és tanító jellegük miatt zeneszerzők nemzedékeikre hatottak. Ezért emlékeztünk ez alkalommal Johann Sebastian Bachra.

Szeptemberben: Kodály Zoltán születésének 135. évfordulója alkalmából ünnepi hangversenyünket a Jézus Szíve templomba szerveztük. A koncert műsorán – a kodályi pedagógiát követve – az óvodásoktól a népdalénekesen át a vegyeskarig léptek fel az előadók. Különleges színfoltjaként az estnek a legkisebbek Kodály gyűjtésű népi játékokat mutattak be.

Novemberben: Az erdélyi nótafa, a népművészet mestere Hideg Anna néni „Ördöngölő „ című dupla CD-jének bemutatója volt. Második alkalommal hallgatva  még mindig úgy érezzük Annus néni frissen, hitelesen énekli az ördöngösfüzesi magyar és román népzenei különlegességeket. A Horsa Banda autentikus játéka, igényessége találkozott az énekesek gondolkodás módjával, így teremtődött a koncertteremben fergeteges hangulat.

Decemberben: Medveczky Szabolcs karnagy úr műsorválasztása, és az irányítása alatt megszólaló együttesek az est emelkedett hangulatát biztosították. Az orgonát pótló hangszerelés és az Eszterházy Énekegyüttes kristálytiszta megszólalása a zenekar koncentrált játéka maradandó élményt nyújtott.