2019

Januárban: A három éve megteremtett hagyományt – Újévi koncert Komáromban – ez évben az Aranytál Étterem Rendezvénytermében folytattuk. A Győri Filharmonikus Zenekar Kamarazenekara humoros és meghitt dallamokkal örvendeztette meg a közönséget. A pezsgős köszöntés sem maradt el. A koncert után közönségünk egy része átvonult az étterembe és egy kellemes vacsora elköltése mellett folytatta az estet. Képek a koncertről.

Februárban: Meghívásunkat elfogadta a Budapest Harmonika Duó. Mester és tanítványa (Szász Szabolcs és Novák Attila) hat éve koncertezik együtt szép sikerrel. Megjelent lemezükön közismert klasszikusok, zenei ritkaságok találhatók. Az est ezen darabokkal indult. A duó jazz és könnyűzene koncert repertoárja is gazdag ezért, mivel, koncertünk farsang idejére esett, műsoruk második felében ebből hallhattunk válogatást. Szász Szabolcs muzsikusként sokszínű zenei tevékenységet folytat: tanít, fellép, a MÜPA gyakori vendég szereplője, dalszerző és színházi előadások közreműködője. Szinte az országot bejárta Bródy János Ráadás-koncert résztvevőjeként. Képek a koncertről.

Áprilisban: Nagyon nagy öröm számunkra, hogy Dr. Vigh Andrea hárfaművész, a Zeneakadémia rektora, „Doctor of Liberal Arts” fokozattal rendelkező művésznő szívesen vállalta a fellépést Komáromban. Egyedi hangszeren, egyedi koncertet, hallottunk hatalmas sikerrel. Az előadó személyisége, zene iránti alázata, perceken belül megteremtette az est hangulatát. A művésznő kifejező játéka pedig, magával ragadta a közönséget. Virtuóz hárfadarabok, bensőséges dallamok, hatalmas technikai tudást igénylő átiratok egyaránt megszólaltak az est folyamán. A közönség a koncert végén állva fejezte ki tetszésnyilvánítását. Képek a koncertről.

Júniusban: Az est szereplői mindnyájan a Richter János Zeneművészeti Szakgimnázium tanulói voltak. Zempléni Zsófia az érettségi vizsgája után mutatta meg felkészültségét a szépszámú közönségnek. Társai még a középiskola befejezése előtt, de már tudatosan készülve a zenei pályára, komoly műsorral léptek pódiumra. Valamennyiük muzsikálását a magas hőfokon átélt zeneiség, kifejezőerő, darabok iránti alázat jellemezte. A kisugárzott atmoszféra hamarosan átragadt a közönségre is.

Októberben: A Fidelio által a „Kamarazene virtuózai” kifejezéssel illetett Accord Quartet az alkalomhoz méltó esttel ajándékozta meg a Zene Világnapján a komáromi közönséget. A Haydn mű eleganciájával, a Csajkovszkij darab energiájával hatott. Közben végig éreztük vendégeink mennyire együtt lélegezve, együtt gondolkodva alkotják újra a darabokat. Képek a koncertről.

Decemberben: A második gyertyagyújtás délutánján a Komáromi Kamarazenekar örvendeztette meg a közönséget. A koncert első felében zenekari részletek csendültek fel a Diótörőből, majd a tatai Eszterházy Énekegyüttes és a Vox Femina Nőikar szólaltatta meg Antonio Vivaldi Glória című művét. Medveczky Szabolcs karnagy úr profi módon irányította a zenekar és énekkarok közösségét úgy, hogy közben a mű egy pillanatra sem rendelődött alá karmesteri akaratának.

A hónap 21. napján hatalmas élményben volt részünk a Zeneakadémia Nagytermében. Karácsonyi koncerten vehettünk részt, ahova dr. Vigh Andreától kaptunk meghívót, az áprilisi komáromi koncertje alkalmával. A zsúfolásig megtelt helyszín atmoszférája, az első perctől kezdve megható volt. Az elcsöndesedés, a megnyugvás, a béke hangulata áradt valamnnyi, az est folyamán felcsendült zeneműből. A műsor:
J. S. Bach: d-moll partita, BWV 1004
Hasselmans: Forrásnál
Thomas: A vándor búcsúja
Smetana–Trneček: Moldva fantázia
Chopin: Asz-dúr („Hárfa”) etűd, op. 25
Chopin: Asz-dúr ballada, op. 47
Liszt: Nagy kromatikus galopp
Közreműködők: Baráti Kristóf (hegedű), Vigh Andrea (hárfa), Balázs János (zongora)
A művészek közösen előadott zeneszáma csak megkoronázta mindezt.